Pages

04 Aralık 2013

041213

Gün 4. Kafanızdan bir karakter atın ve onun hikayesini yazın.

Benim adım "Whitney". Fâtıma'nın ortaokul hazırlık sınıfında Mrs Artam'ın anlattığı Jackpot kitabındaki bir assignment'ı yapmak üzere kurguladığı bir karakterim! Rengim Pembe. Üzerimde bir hizmetçi önlüğü var. Çünkü ben aynı anda hem temizlik, hem ütü, hem yemek yapabilen, bünyesinde çeşitli müzik, poster ve dergi barındıran, emirlere harfi harfine uyan süper bir robotum.

Amacım, Fâtıma'ya emir fiillerini öğretmek. "Clean the blackboard (ours was green indeed), wash the dishes, vacuum the floor"...

İsmim Whitney çünkü sene 1995. Fâtıma beni çizerken; 1992 senesinde Bodyguard filmiyle ünlenen ve geçen sene kokain overdose'undan ölen Whitney Houston'ın (her yabancı albüm gibi Türkiye'ye oldukça rötarla gelmiş) kasedini -evet kaset- dinliyordu. İsmim Alanis (Morisette) veya Toni (Braxton) veya Celine (Dion) da olabilirdi pek tabi, eğer bir sene sonra çiziliyor olsaydım.

Şu anda Fâtıma'nın oturma odasındaki beyaz Billy kitaplığın en alt rafında, mavi bir klasörün içerisinde duruyorum. Bu akşam resmimi çekip, buraya koyacakmış Fâtıma. On sekiz sene sonra hatırlandığım için çok ama çok mutluyum!

0 Yorum:

Yorum Gönder