Pages

03 Haziran 2010

030610

....birden bire komik birşey oldu. Ben gene saçma sapan pozlarımdan birini verip elimdeki kahveyi -bu aralar filtre kahveye sardım- dökmemeye çalışırken -ha bu arada french press kavramı bir tek bizde mi vardır nedir?- yanıma bir adam geldi -bizde french press, bunlarda americano... karar verin kardeşim fransız mı amerikan mı? wiki'ye göre aslında italyanmış. bence aslen arap.-

Adamın elinde mikrofon... Şaşırmadınız değil mi? Nereye gitsem bana mikrofon uzatacak birileri oluyor.

Adam- Aah! Here are some beautiful ladies! -vurgu beautiful'da dikkatinizi çekerim-

Neyse, festivale katılacak mısınız, kitap alacak mısınız, nasıl buldunuz bıdı bıdı... Nereden geldiniz dedi hatta, galli aksanıyla Caerdydd dedim. Biraz daha kalsam burada Welsh dilini de söküp gideceğim.

Öyle işte. Elimde çok güzel bir Alice's Adventures in Wonderland and Through the Looking Glass var. Ama ondan daha da güzeli Jean Webster'ın hiçbiryerde bulamadığım "Daddy Long Legs"i... Kaç kişi TRT'de (TV1'de) yayınlanan "Uzun Bacaklı Baba" animesini hatırlıyor?

3 Yorum:

Aslıhan H. Ergün dedi ki...

daddy long legs en sevdiklerimden biriydi, TRT bir anda yayından kaldırmıştı, sonra internetten metnini indirdim de akibetini öğrendim neyse ki. yalnız geçenlerde şöyle bişey duydum, benim okuduğumla çizgi film versiyonun sonu farklıymış. sen de okuduğun kitabın sonunu burdan paylaşırsan kamuoyu aydınlanır, hayırlı bir iş yapmış olursun :)
bu vesileyle selam :)

Unknown dedi ki...

sayfaları ayrılmasın diye masya koyup okumayı planladığım için, sandığımdan uzun sürebilir bu okuma süreci...

ama sonunu yazarım :)

mq dedi ki...

sanki ben de hatırlıyorum. kız böyle iki kuyruk örgülü saçlarını başında yanyana toplayan bi kızdı di mi. hımm.. sanırım sadece saçlarını hatırlıyorum... : )

Yorum Gönder