Pages

20 Nisan 2010

200410


Bugün havadan sudan, ama en çok da havadan bahsedeceğim. Senenin başında iflas bayrağını çeken, Cardiff kadar nüfusu olan İzlanda'nın bir türlü batamamasından birikmiş enerjiyle midir nedir şu kimsenin ismini doğru düzgün söyleyemediği eyjafjalaj ökumökübilmemnenin volkanik aktivitesinden herhalde herkesin haberi vardır. Tüm havaalanları kapandı, bizimkilerin İngiltereye gelmeleri ve muhtemel Londra gezim de suya düşmüş oldu - an itibariyle-.

Ancak burada bu durumu daha değişik yorumluyorlar. Havaların bu volkanik aktivite sebebiyle sıcak olduğunu söylüyorlar. Ondan mıdır bilemeyeceğim ama havalar gerçekten sıcak. Ve herkesler dışarıda! Bu, yeşillik bulamadığı için otobanların arasındaki adalarda futbol oynayanları çağrıştıran görüntüleri çekmekten kendimi alamıyorum doğrusu. Aslında ingiliz mingiliz ama işte dünya insanı...


Havanın da güneşli olmasını fırsat bilip, eline gitarı alıp manitayı tavlamaya çalışan şu çocuğu görünce, sahil kenarında akdeniz akşamları çalan tipler geldi aklıma. Direkt fotoğraflarını da çekmeye utandım, arkadaşlardan birine zorla poz verdirdim, yanından çocuğu çekerken. Ama fotoğrafa dikkatle bakarsanız, çocuğun arkasında yatıp güneşlenen amca hiç de utanma gereği duymamış.

Gördükleri her çimene uzanıp güneşlenen bu insanları görünce dedim kendi kendime, bir de bizim fakültenin bahçesindeki banklara uzanan amcalara laf ederlerdi. Peh.

Bu arada bu seneki blog ödüllerinde oyunu kullandın mı? Hala kullanmadıysan 'nün sayfasından "gezi blogları" başlığı altında kidinmind'a oyunu verebilirsin.

0 Yorum:

Yorum Gönder