Pages

19 Mart 2010

190310

Evet dün çok komik birşey oldu...

Putting Faith into Fashion - The Emergence of Islamic Fashion in Britain isimli bir konferansa gittim. Konferansta pek fazla müslüman yoktu doğrusu. Ya da vardı ben anlamıyordum. Ne bileyim.

Konuşmacı -Emma Tarlo- zaten tezini bu konu üstüne yapmış, bu konu üstüne kitaplar yazmış bir antropolog ve elbette 3ncü tekil şahıs olarak güzel bir şekilde toparladı olayı. Soru-cevap kısmında güzel sorular da geldi. Sonra konuşma bitti, tam gidecekken iki küçük sevimli çinli kız yanıma geldi.

- Ropörtaj yapabilir miyiz sizinle, sadece youtube da yayınlanacak...
- Ooo gene mi..

demedim tabi ki, youtube'da da yayınlanmayacak heveslenmeyin. Çin'den İngiltere'ye gelip Britanya'daki Islamic Fashion konuşmasını dinleyen birinin o ortamdaki parmakla sayılır Türklerden birini seçmiş olması da ilginç tabi ki. Türk olduğumu ve dolayısıyla aslında konuyla alakasız bir örnek olduğumu söylediysem de ısrar ettiler. Çok sevimlilerdi. Kıramadım.

Örneklerimi bile HM, Primark vs den verdikten sonra artık iyice oldum ben dedim. Zaten durup durup nokta yerine ç ye basıyorum klavyede de.

Ha, bu arada konferansın sonunda salondaki elemanlardan teki yanımdaki arkadaşlardan birine kendi arkadaşınlarından birini ayarlamaya çalışıyordu. Neymiş? Benimle beraber ropörtaj veren insanların kısmetini açıyormuşum feci halde.

0 Yorum:

Yorum Gönder