Pages

18 Mart 2010

180310

Ben çok ünlü bir insanım.

Gerçekten.

Sorsanız pek çok ünlü benim kadar çok ropörtaj vermemiştir.

Bundan seneler önce - sayamadım şimdi, üniversite birde miydim ikide miydim neydim- rumy ve muscineylen beraber bebek sahilinde dondurga yerken, gavurun teki arkamızdan yaklaşarak fotoğrafınızı çekebilir miyim diye sormuştu. Adam sonradan, Hollanda'nın hatrı sayılır bir televizyonunda çalışan bir muhabir çıktı. O dönemler Avrupa Birliği müzakereleri olduğu için istanbulda neo-islam ile alakalı bir belgesel hazırlıyormuş. Daha sonra bu adam ve ekibi, ben ve nazlıyla Ortaköy sahilinde güzel bir ropörtaj yapmıştı. "Don't be afraid of us" demiştik hatta. Ahah. Son günlerde başıma gelenler düşünülürse kim kimden korkmalı bilmiyorum?

Sonra bir de Xasiork öykü kulübündeki günlerimde, Metal Fırtına'dan tanıdığınız Orkun Uçar, Burak Turna ve kulübün geri kalanıyla gene bazı gazetelerde boy göstermiştik. Hatta "gelecek vaadeden yazar" demişlerdi bana da o vaadler ne zaman gelecek bilemiyorum.

Ha, bir dönem H2000'in websayfası açılınca insanların karşısına ben çıkıyordum.

Tabi Rumy'nin stajer arkadaşlarından birinin "üniversiteli gençlik yazını nasıl geçiriyor" konseptli pazar ekindeki boy gösterişimi de unutmamak lazim. (Kimi plajda body building yapıyor, kimi şehirde kalıp festival kovalıyor diye yorum bile yapmıştı şerrefsizler) 19 yaşındaydım. Bir asır evvel. Acayip goth'muşum o dönemler. Ve evet favori tatil mekanları umurumda bile değil.

Oldukça popüler bir başka gazetede iki tam sayfa "Başörtüsü onlara engel değil" başlıklı ve konulu bir yazıda insanlara progress metal ne ola ki? dedirtmiştim. Boy boy fotoğraflarımız çıkmıştı. Yine. Hatta bu haberden sonra, haberdeki bir diğer arkadaşa hapisteki bir elemandan evlenme teklifi gelmişti.

Sonra, artık ropörtajları reddetme dönemime girdim. Evet, öyle de götüm kalktı.

Ama bugün çok komik birşey oldu...

6 Yorum:

Vladivostox dedi ki...

artizlik yapma. ;) hem benim kapak olmuşluğum; hepsini döver...

Unknown dedi ki...

Bu da sana kapak olsun diyorsun. Bu sabah aklıma da geldi aslını istersen. Bloglasana onu. :)

murçe dedi ki...

ya o sahilde fotosu cekilenlerden biri ben degildim. nazoydu yamulmuyosam. zira ben, aksine sevmiyorum medyatik olmayi, her ne kadar ucundan medyaya bulasmis olsam da:)

ayrica hurriyetin haberinde bi sey dikkatimi cekti, ing frs vb dolasmak istiyorum filan demissin, simdi ing'desin :) tekmilini birden dolasirsin insallah :)

lakin yaziya ekledigin fotonun hikmetini paylasmamissin bizimle. yeni bi rop mu var, nedir ne olmaktadir?

Unknown dedi ki...

aslinda muscine cigim, sahilde fotosu çekilenlerden biri sendin. zira fotoğrafın basılmış kanlı canlı versiyonu istanbuldaki evimde durmaktadır. belgeleriylen sunarım bilahare :)

hürriyetin haberinde çocuğa ingiltere, italya demiştim ama akıllı fransa diye yazmıştı. ikisini de gezdik nikitaylan. güzeldi.

Fotonun hikmeti muamma :P Öykü kulübünde çekilmişti. Ve hayır okeyden taş çalmıyordum.

Unknown dedi ki...

evet yahu merakta biraktin bizi. ne oldu. bu seferki teklif nedir? ayricana mailime cevap vermedin. yazi isi ne oldu?

Unknown dedi ki...

Rumy, ben bütün yetkileri sana devretsem olmaa mı?

"Medyanın ropörtaj yaptığı kişi" sıfatı bana daha çok yakışıyor hem. "Röportaj yapan kişi" kapasitemin olduğundan şüpheliyim. :)

Yorum Gönder