Pages

19 Şubat 2010

190210


Türk lirasına vurunca ayda 1 milyar ödediğin bir "oda"nın "kit sür" deyince ortamdan uzaklaşmasını bekliyor insan. Veya en azından daireyi "çocuk"larla paylaşmamayı diliyorsun. Olmuyor.

Daireyi 4 adet tiineycır ile paylaşıyorum. İçki lisanslarını yeni almış olmalarının getirdiği bir şevkle sağa sola Carlsberg, Becks, Budweiser reklamları yapıştıran, yerlere şişe kapakları atmaktan çekinmeyen bu partici tipleri, güzide ülkemin sağ elini damgalatmaktan bir göz payı kurtulmuş yeni yetme metalcilerine benzetmekteyim.

Yokluklarından istifade, ortak yaşam alanlarımız olan mutfak ve oturma odasınının içgüdüsel bir şekilde önce kabasını alıp, sonra elektrikli süpürgeyle geçip, yetinemeyip bir de çamaşırsuyuyla dezenfekte eden bendeniz, bütün bu temizliğin ardından bir bardak kahveyi hakettiğimi düşünmüştüm.

Yanlış!

Sütü ısıtmak amacıyla mikrodalganın kapağını açmamla bir, içeriden fışkıran değişik bakteri ve mantar türlerinin besiyeriyle karşılaşınca oraya da bir cif döküp temizlemek vacip oldu. Buralarda cif'e "sif" diyorlar bir de. Haha.

İki günlük temizlikten ve bir türlü çalışmaya doymayan ilginç zihniyetle mesaiye kaldiktan sonra, bugün 3 itibariyle eve gönderilince çok sevinmiştim. Sütümü gene mikrodalgaya koymuştum (diyordumm) ki....

Kulağımın dibinde sağır edici bir alarm duydum.

Eyvah dedim, ocak mı açık? Yoksa mikrodalga kısadevre mi yaptı? Bişiy mi yaptım noluyor?

Tabi ki bişey olduğu yok. Koduğumun ingilizinin benim tam dinlenme saatimde "yangın talimi" yapacağı tuttuğu için kendimi elin gavurlarıyla beraber dışarıda buldum. Bu süre zarfında kalbim atış bağlamında bire beş verdiği için açıkçası kahve mahve de içmeme gerek kalmadı.

*coffee and tv*

2 Yorum:

Dulcinea Z. Belbo dedi ki...

yorulmussun emma sevaba girmissin be fatima. cocuklarin gozu iki temiz yer gorsun. sif nedir yenir mi ogrensinler. turkun gucunu goster onlara.

oda iyiymis.

murçe dedi ki...

fatimaaa

ben bu blog olayina bi dalip ciktigimdan kelli blogunu takip ettigim herkesin de benimle ayni sey yaptigini dusunmusum, meger ne cok yanilmisim :) takipteyiz o vakit.

anlayacagin uzre kaldigim yerden okumaya basladim.

odanin perdesi icin ikeasal cozumler bulmayi dusunebilirsin ama yine de guzel bi yere benziyor.

yangin tatbikati ne yaa.. turku bozar boyle seyler.

Yorum Gönder