Pages

11 Şubat 2007

110207

Bugun otobuste veledin teki “düütselle baglan hayata” diye cigirtirken aklima bu cocuklar buyuyunce nasil olacaklar acaba sorusu takildi.
Bugun aklima birkac soru daha takildi. Misalen, ingilterede kar yagdigi ve turkiyeye yagmur dusmedigi su gunlerde mangalini kapan kendini uskudar sahiline atmisken, biz bu yaz ne yapacagiz? (Bu soruyu sesli dusunurken elimde de uzerinize afiyet ali ustadan nurtopu gibi dondurmalar vardi. Turk kahveli dondurma kulaga hos gelse de, eger telve yemeyi sevmiyorsaniz tavsiye etmiyorum diye altyazi geciyorum) Toprak tenis kortunun yani basindaki sandalyelerine oturup yuksek volumde kahkahalarla gulen amcalara bakarak “misalen bu yaz waterpolo oynayamicaz sekerim” diyesim tuttu. Ama tuttum. Bu yaz kaplicaya gidecegim ben, kararliyim.
Ulkece bilemeyecegim ne alemdeyiz ancak sehirce acayip entellektueliz. Tenis kortunu bir sokak asinca, bes adet guzel giyimli zati muhteremin, bir binanin giris katindaki dairede, kiclari bize donuk vaziyette toplanti yaptiklarini da gordum. Hatta benle birlikte bir sokak dolusu insan daha gordu, zira perdeler acikti. Veya perde alamamislardi, paralari yoktu. Yatirim yapmaya karar verdim, ancak sirketin ismini not etmeyi unuttum. Ise bak.
Sonra bir de bu dütselle hayata baglanan velet var. Daha neler gelecek karsimiza? Yoksa abisi aganin kizkardesini kacirdigi icin, agayla berdel usulu evlendirilen zengin istanbullu hanfendinin tecavuz sonrasi hamile kalmasi mi? Dermisim. Daha neler?
Sonunda bu donem bitti. Bir aksilik cikmazsa bir donem sonra mezun olup, lanet ogrencilige noktayi koyuyorum. Boyle diyince de cikip ukela ukela “mezun olunca ogrenciligi ozleyeceksin” demeyin. Kamuoyu arastirmasi yaptim. Daha bu cumleyi sarfeden bir meslektasima rastlayamadim. Zaten protezlerine alismasi icin agzina takip yolladigim hastam, tam hocadan not almak icin protezi gostermek uzereyken sivisip, sirra kadem bastigindan bu yana da ogrenciligi ozleyecegime dair seyler dusunmuyorum.
Peki.
Norah Jones’tan Thinking About You diyorum buradan. ‘Onumuzdeki aydan itibaren artik senede bir kutlayacagiz degil mi?‘ diyen yavruya gitsin.

0 Yorum:

Yorum Gönder