Pages

06 Ağustos 2006

060806

Burada ilginc bir tatil var.

Belki de guneye giderken doguda oturmamak gerekiyor arabada, oglene degin... Fazla gunes zarar, UV filtreli gunes yaglari ise yalan. Gayet ultra-violent bir uygulamaya tabi oldum. Soyuluyorum.

Tatil bekledigim kadar eglenceli degil. Cunku burada internet var, televizyon var. Gazeteler bile eskiden 10dan once gelmezdi, simdi sabahin 7sinde bakkalda. Hic zevkli degil. Ayrica artik suraya gidelim, buraya gidelim diye pedere yalvarmiyoruz. Zira evde ehliyeti olan kisi sayisi 3'e firlayinca, her eline geciren tur attiriyor. Gunes batisini bile izledik, ama sonra eve donduk, televizyonda bir dizi varmis. Misalen yarin daga cikacagiz mangal yapmaya, "kusra kalmayin kardisler, bugun hungaroringdeki seedingler feci heyecanliydi, yarin gp izleyecegim" diyecegim. Hem schumacherle alonsoyu ilk 10da gormedigi kac yaris daha izler bu gozler? Degil mi ama.

Kitaplarimi da okuyamiyorum. Iki kitap getirdim ve totalde 80 sayfadan fazla okuyamadim. Havuz derseniz, dinle bu askim sana dinle, ayrica elimi de kolumu da bagla hadi, sanma sakin beni prenses peri, hoplatalim hoppidi hoppidi... En son allah belani versin'le cikis yapiyoruz zira o sirada 90-60-90 vucudum var diye dansederek gezinen bir yigin pareolu insan gozunuze ilisiyor.

Bir de her bloglmamizda aldigimiz reklamimiza bir yenisini daha ekliyoruz. Ulker'in Çizi reklamindan bahsedecegim. Bilmeyenler icin soyle bir ozet geceyim. Kiyida kosede kalmis bir kir lokantasina girip "acele" olarak "tavuk kanadi" isteyen genc, catal bicakla oynarken, arka tarafta tavugu yakalamaya calisan lokanta sahibini goruruz. Sonra slogan cikar; "acliginizi yatistirin.."
Guzel bir reklamdi, izlerken de epey gulmustum, iyi abartmislar demistim. Ancak gecenlerde kuzu cevirme yemege giderken, kuzunun henuz cevirilme asamasinda oldugunu ogrenip, aclik yatistirmak niyetine yakindaki lokantaya gidip ya tandir ya alabalik seceneklerinden alabaliga tiklayinca, beyamcanin elinde bir ag ile gelebilecegini dusunmemistim.

Ancak oyle canli gordugum bir hayvani sofraya gelince yiyemeyenlerden degilim. Cok da guzel yedim. Bu yazının anafikri sudur; fatima ne cok yemek yedi tatil boyunca. Butunlemeler oncesi depolamam gereken sey neydi neydi...?

*kuzu cevirme oyle abartilacak bir hede degil. ayrica kuzunun etinin yumusak olmasi gerekmiyor muydu. hani lokum gibi. yediler beni.*

5 Yorum:

Vladivostox dedi ki...

yine de en azindan alabaligin o an orda yakalanip masaniza sunuluyor olmasi tavuktan biraz daha farkli olsa gerek; nedense baligi hayvan olarak gormeme egilimi var bende, onun da etkisi olabilir bittabi... hazir alabaliktan bahis acilmisken, sapanca'da yemis oldugun bir dizi alabaliga ragmen nedense kendisini balik top3'ume koyamiyorum fatima hanimcigim. listede zaten sadece 2 balik var; hamsi ve papalina. evet, aslinda ben her sene ayvaliga yuzmeye degil de papalina yemege gidiyorum : )

bi de demek tatil mekaninda internetin olmasina uzuldun demek, bilmiyordum dogrusu. son bi not daha ekleyeyim; 'ya burasi eglenceli degil, sikintidan patliyorum' dedigin dakikalarda benim halimi dusun ve evet icine bi rahatlama gelsin. : ) kesin ve etkili bi recete bu, doktor hanim...

fatima dedi ki...

Agzinizin tadini bilmiyorsunuz siz Harun beycigim. Bir papalina da papalina tutturmus gidiyorsunuz. Hem Sapancaya laf yok. Bugune bugun dogumyerim olur kendileri (bugune bugun??)

Ayrica iyi ki mangal olayini bosverip, evde oturup gp izlemisim. Son yillarin en eglenceli gpsi idi. Elbette son 3 tur kala Schuminin yarisi terkedisini icimiz kan aglayarak izledik ama. Umarim Turkiye gp'si cok daha eglenceli olur. Destek icin orada olacagiz.

Tatil mekanında internet var ve bu kotu. Zira canim sıkılınca laptusu acip, bordo cantamin icindeki 50ye yakin filmden birini takmak yerine blogluyorum ya da en kotu ihtimalle Deniz Akkaya ile top model yarismasi izliyorum. Oyle iste, keske ben de makale getirseydim de okusaydim. Demiyorum. Umarim onumuzdeki gunlerde de demem, yine de bir review article icin biraz daha kasmam gerekiyor.

Recete? God bless the queen. (Sizinki efendim; Elizabeth)

Vladivostox dedi ki...

o zaman size de bi plan hazirliyorum hanfendi; nasil ki benim makale kotam varsa... bu durumda hergun 40 sayfa kitap okunacak ve mumkunse 1 adet film izlenecek. uymayanlarin diline biber surulecegi rivayet edilmektedir.

fatima dedi ki...

Biberin turunu ogrenebilir miyim? :P
Guzel planmis, İzmir'e gectikten sonra uygulamaya koyacagim. Dİkkatinize.

yvainethefallen dedi ki...

pa pa pa pa papageno!

Yorum Gönder