Pages

28 Mayıs 2006

280506

babaanneler gibi cikinla ilac tasima potansiyelli bir insan veledi olarak "degisik tekniklerle hap nasil yutulur" uzerine bir seminer verebilecek bilgiye sahibim. hatta power-point sunusu olarak semineri hazirlayip, kisilerin uyumamasi icin neler yapmamak gerektigi uzerine de seminer verebilecek miktarda fazla seminer izledim (gecen hafta on iki tane...)

hap yutarken basinizi geriye itmeniz, sadece cevrenizdekilere "hap iciyorum, hastayim" sinyali vermekten öte bir ise yaramiyor. eger hapi yuttuktan sonra öhhö öhhö yaparsaniz, bulasici bir hastaliginiz olduguna bile ikna edebilirsiniz ama korkmayin, hasta diye tavugu kesip yiyerek kus gribine insan feda edilen bir ulkedeyiz, kimse tutup da cantasindan ayse teyze modunda hasta maskesi cikartmaz.

aslen, bir hayirsever herkese bir maske kampanyasi duzenlese de, agiz solunumu yapmayi, burun deliklerini kullanmaya tercih eden ve her nasilsa dis fircasi isimli sapli ve killi bir nesneden haberleri olmadigi, agizdaki plak miktariyla dogru orantili olarak anlasilan buyuk bir grup insan da cevrelerine rahatsizlik vermeyi kesseler.

hatta ayni hayirseverden kendime 10 cm topuklu ayakkabi da isteyecegim, bu sayede ayakta durdugum zaman averaj bir turk insaninin otobus demirlerine tutunma pozisyonunda uzattigi kollariyla vucutlari arasinda 45 dereceden fazla aci yapmasiyla aciga cikan "koltukalti" kavraminin kötü kokulu versiyonundan kacinabilirim.

olaylara terapötik yaklasmanin sacma oldugunu kavradim, zira o adam tras bicagi, sabun ve su üclüsünden bihaber yasamaya devam edecek. palyatif tedavi endikedir. 10 cm topuk caizdir.

12 Yorum:

yvainethefallen dedi ki...

faticim seni seviyorum!...

fatima dedi ki...

kalp kalbe karsidir derler ;)

yvainethefallen dedi ki...

hihihihihih 8))))))))))))))))))))))

Vladivostox dedi ki...

ben su kullanmadan hap icebilirim ama tabi o zaman 'icmek' olmuyor. hmm, yiyebilirim diyeyim o halde. her neyse, oyle yani. : )

zeyra dedi ki...

fatıma hanım, sizi ilacımı içtim bekliyorum diye mesaj atarken yakalamışlar, bu konuyla ilgili açıklama yapacak mısınız? :P

yvainethefallen dedi ki...

bu arada kısa boyun uzun boyun gölgesinden yararlanabilme avantajını unutmayalım!

fatima dedi ki...

zeyra hanim, bu havada tost kontrendike. haplarin avantajlarini maddeler halinde siralarken ezberden yazarsan puan alamazsin, yorum da katman gerekiyor.

şevval hanim, uzun boy bile, güneş 12 hizasindayken gölgesel olarak pek bir uzunluk saglamiyor.
saglasa bile arkasina siginilacak uzun boylu nerde? bulursan tostumu yiyip bekleyecegimi ilet bir zahmet ;)

Vladivostox dedi ki...

oyle golgesine siginacak uzun boyluyu bulmak icin uzaklara bakmaya gerek yok. hatta tostunu ben hazirlayacagim ;)

fatima dedi ki...

Sizin de cok yakinda oldugunuz söylenemez degil mi nikitabeycigim?

Siz yine de tostu hazir edin, ben gölgenizin, benim boyumu kaplayabilecegi saatlerde acikabilirim.

yvainethefallen dedi ki...

ya bak, benden evvel gelmiş cevap 8) günün bir saatinde de olsa sığınAcak bir boy var sana. ya biz ne yapalım?

Dulcinea Z. Belbo dedi ki...

yalniz fatima sicak hava yukseliyordu ya, uzun boy kendi basina nasil koruyacak ki.

fatima dedi ki...

isinan hava yukseliyor zeynep, biz havayi asagida tutarsak eger yukselmez heralde. hem yukselse bile anca gecis kisminda yer alacak boya sahibiz degil mi.

tamam, dur bir anlasma yapalim. hava isinsin yukselsin. gerisini de uzun boylular dusunsun.

bu da boyle.

Yorum Gönder