Pages

08 Mart 2006

080306

bilen bilir, her turku iklim ve cevre sartlarinda uyuyabilen bir insanim. hayir, narkoleptik degilim. tembel... hic degilim. gece iki sularinda yatip sabah beskirkbes itibariyle ayaklanan her bunye gibi "uykusuzum".

yagmurun sular seller modunda takilmayi tercih ettigi bir salı aksam ustu, ikiser saatten dört hasta bakmanın ve ne sabah kahvaltisi ne de ogle yemegi yiyememis olmanin getirdigi yorgunlukla, nisantasi-kadikoy hattinda calisan taksi dolmuslardan birine oturmus, kulakliklarimi da gecirmis disarisini izlerken, tahmin edilebilecegi üzere uykuya daldim. ruyamda, hic mubalagasiz, disetleri ve distaslari goruyordum. tam alt buyuk azilardan birinden distasi temizlemistim ki "pardon hanfendi" diyerek sol yanimdan dürtüklenerek uyandirildim. yanimda oturan kadin "nerede ineceksiniz?" dedi. aslen o sirada adimi sorsa dusunebilirdim ancak uyandirilmis olmanin siniriyle homurdanarak "kadikoy. sahil." dedim. sonra tekrar uyumaya calistim ama enterasan bir sekilde, olmadi. hasanpasada öndeki adam, altıyolda da yanimdaki iki kadin indiler.

bogadan asagiya inerken soforle aramizda komik bir konusma gecti;
-nerede ineceksiniz?
-haldun taner.
-bana bir otel parasi borcunuz var.
-ha?
-e iyi uyudunuz.
-cok ugrastilar mi uyandirmak icin?
-once ben seslendim, duymadiniz. yaninizdaki bayandan yardim aldim.
-kulagimda kulaklik vardi yoksa duyardim.
-evet, epey hafifmis uykunuz..!

adamla bir sure daha muhabbet ettik. oldukca eglenceliydi. ama uykum acildi mi? hayir. dolmustan inip otobuse bindikten sonra otuza kadar saymadan yine uyumustum.

bugun cerrahi sözlüsüne girecegim diye hazirlanip, okula gidip sözlünün ertelendigini, sonraki 2 saatlik dersin 50 dk surdugunu, sonraki dersin de iptal oldugunu ögrendikten sonra basip eve geldigimde de ustumu degistirip yaptigim ilk is uyumak oldu.

tavsiyem; uyurken telefonunuzu acik birakmayin. zira yarim satte bir uyandirilabilirsiniz. misalen, saat beste, henuz sabah konustugunuz bir hastaniz arayip randevu saatini unuttugunu soyleyebilir, bes bucukta bir baska hastaniz arayip ertesi gun icin rapor yazip yazamayacaginizi sorar, altida da bir baska hasta aniden sevkinin suresinin dolup dolmadigini merak ederek telefona sarilabilir. tesadufe bakin ki yedide de kalkmaniz gerekiyordur. zira, sabahleyin kantinde masayi silmesini rica ettiginiz gorevli; kultablasi, bos bardak ve pecetelerle birlikte sizin kahvaltinizi da cope atmis ve dolayisiyla ac kalmis olabilirsiniz. aksam yemegi yemeniz gerekebilir. hani, olmaz demeyin. oluyor.

* hayko cepkin ~ seninki dert mi?*

0 Yorum:

Yorum Gönder