Pages

03 Mart 2006

030306

Kiz kardesimin yazmayi ilk ogrendigi kelimelerden biri "dört" olmustu. Ama onu da "böhr" diye yazmisti, kendini dört yasinda zannediyordu. Halen dört yasinda gibi davranmasini da o günlerde duvarlara karaladigi "böhr" ile dalga gecisimize bagliyorum.

Misalen, dört senedir ayni okulda okudugum bir arkadasim, bugun hasta kartlarini düzenlerken bana "aa senin betül diye bir adin da mi vardi?" dedi. Evet itirafa gelin. Kücükken, carpim tablosunu ögrendikten sonra (7 kere 8i saymiyorum) harfleri ögrenmis -ya da ögrettirilmis diyelim- bir insan olarak ikinci adimi ancak, okumayi ögrendikten sonra yazabildim. Fatima'yi ise cok kolay yazabiliyordum. bu yüzden hep fatima'yi kullandim. Hâlâ da öyle. Hos, artik yanina baska sebepler de siralayabiliyorum. Herneyse. Ailenin dört, böhr, betül yazmadaki özründen de bahsettikten sonra, bir de anketimiz var.

...

Nikita sobelemis beni;

Yaptigim dört is; birinci siraya ögrenciligi koyuyorum elbette. bundan sonraki maddeler de bu ilk maddeyle ilintili. mesela kekemelik... sözlülerde dilim tutuluyor, soguk soguk terliyorum. kimse inanmiyor benim kadar rahat konusan bir insanin teklemesine. hocalar dahil. kursun mu dö-dö-döktürmeli nedir. sonra feci akrobatim. otobusle ters giderken, vapurda sandalyede otururken, minibuste ayakta dikilirken, kah tek ayak, kah cift ayak, bazen ellerimle tutunmadan beni cevreleyen insanlarin faktörlerinin sifirlandigi noktada dururken "uyuyabiliyorum". son olarak triatlon'da yarisan bir atletim ben. her sabah önce kosu ile basliyoruz (otobuse dogru). sonra uzun atlama (iskele alinmadan ve iskele alinmadan). en son da tirmaniyorum (neden asansör ara katlarda durmaz, ara katlarda duran asansör neden hic bos olmaz. ey okul yönetimi. tedavi klinigi neden 5nci katta. dolaplar neden -2nci katta? sorarim size!)

...

Defalarca izlenecek dört dizi/film; birinci sira icin jeux d'Enfants diyorum. "love me if you dare" seklinde ingilizceye cevrilen bu filmi izlemeyenler icin uzuntulerimi bildiriyorum. ikinci siraya bircok filmi koyabilirdim ama mike myers'li, rob lowe'lu "Wayne's World" u koyuyorum. party on wayne! gulmekten yarildigim ender filmlerdendir. iki de dizi sayayim. buffy the vampire slayer birincisi. digeri "angel" degil. eheheh. Naruto diyorum. anime-dizi. izleyin, izlettirin.

...

Yasadigim dört yer; sakarya ile baslayalim. dogum yeri. birkac ayligina cardiff. sonrasinda istanbul, halen yasamakta oldugum yer; bunu da acibadem öncesi ve sonrasi diye ikiye ayiriyorum. öyle iste.

...

Izledigim dört tv programi; acikcasi pek tv izlemiyorum. formula döneminde 2 haftada bir tv karsisinda olyorum. diger turlu karsilastiysam cevirmedigim bazi programlar var. charlie sheen'le spincity cok eglenceli. hava durumu varsa tv yi cevirmem. zira ben ne zaman süet spor ayakkabi giysem, etrafi sel götürüyor. "izlemekle" kisitlanmasaydi aslen radyoda bir yigin program sayardim. ama... simdi. imh.. borsa haberleri diyeyim. kulliyen yalan tabi. bono? repo?

...

Tatil icin gittigim dört yer; deniz insani degilim. izlemeyi severim, girmeyi sevmiyorum. tatile kisin cikilmali. mumkunse yazin herkes ciksin, ben evde oturayim. kaplica insaniyim ben. ilk etapta kutahya diyorum elbette. eynal kaplicalariyla. sonra bursa'dakiler de fena degildi. dört tane güzel yer sayamayacagim zira yazlari gidilen ayvalik, avşa, marmara adasi, altinoluk gibi yerlerden hoslanmiyorum. kalabalik. kalabalik ve sicak. o sikintiya bir daha gelmeyi göze alirsam, yazin beni cerrahi klinigine kapatin. orasi da kalabalik ve sicak.

...

En sevdigim dört yemek; hic tereddütsüz ilk siraya bamya yaziyorum. acayip severim. sonrasinda ise uzgunum yemek ayirmam diyorum. (ciger/yürek/böbrek/dalak yemem. beynin tadini da cok sevmemekteyim ancak salatada tuketirim.) kelle yi cok severim mesela. kelle paca icmek de guzeldir ayrica. ama acikcasi dusunmedim en cok neleri severim diye. zeytinyagli pirasa da guzeldir. zeytinyagli babam olsa yerim orasi ayri.

...

Hemen simdi olmak istedigim dört yer; yer derken zamani da icine alirsak, 2 sene sonra burada olmak hos olabilirdi derim ama genel olarak cevabim "yatak", sonra oturma odasındaki koltuk, dinlenme odasindaki kanepe, sonra mutfaktaki sandalyem. evsel bir atik olma yolunda ne gerekiyorsa... aslinda bir de, soguk bir gunde hava kararmaya yakin eve dönerken, iett nin yeni yesil otobuslerinde arkada bir yerlerde, mumkunse ters oturup uyumak super oluyor. evet cok uykum var. kronik uykusuzum. akut alevlenme anlarimda duragi da kacirabilirim.

...

Sürekli sobelenecek dört blogger; selj~~, settarluin (ve elbette viki!), kibritci hatun ve salyangoz berre.

*Dünya kücük. Degil mi Peter?*

0 Yorum:

Yorum Gönder