Pages

26 Ekim 2005

251005

Oyle iste.

Kalkiyorsun sabahleyin. Ilk islem cep telefonunun alarmini susturmak, tum ev halkini ayaga kaldirmak istemeyiz degil mi? Sonra cebini ac. Belki geceden kalma genctürksel kazanc kontorleri geri gelmistir. Goz kapaklari pupillerin yarı hizasindayken lavaboya git. Isigi ac, gözlerini kapa. Icgudusel olarak klozeti de bulabilirsin tabi.

Merdivenlerden in asagiya. Pedercayi demliyor. Git, biraz surat yap. Sonra "sabah sabah bu kadar oluyor" kilifi altina gizlersin, istedigini söyle. Ye. Ic. Sofrayi topla. Odana geri cik. Pencereyi acip beline kadar sark. 3 sn icerisinde ürperirsen montunu giy. 6 sn'ye cikarsa yagmurluk kâfi.

Evden cik. Kapiyi kilitle ve yürü. Minibüse bin. 1,25 ytl uzat. Otur, cevreyi seyret. Saatine bak. In. Kos. Vapura yetis. Oturacak yer bulama. Vapur yanasinca, iskele verilmeden atlama; tehlikeli ve yasak. Yaya gecidinden gec. Yine de saga sola bak. Her an ezilebilirsin. Kos. Otobüs kuyruguna gir. Araya kaynamaya calisanlara sinirlen. Ses cikar. Hincini al. "Biz de gec kaldik!" de mesela.

Durakta in. Kos. Iki pasajdan gec. Okula gir. Dolaplarin oldugu yere git. Dolabi ac. Mony/yagmurlugu tikistir, önlügü giy. Derse kos. Belki de klinige. Hasta bekliyor olabilir.

Vakit gecsin. Dolaba in. Önlügü cikar, mont/yagmurlugu giy. Cantani tak ve okuldan cik. Dolmuslara yuru. Sirada bekle. Buyuk yerine kucuk dolmus gelirse, en köseye oturacak kisiye "kadikoyde mi ineceksiniz?" demek yeterli degil. Spesifize etmek lazim. Rihtim da, haydarpasa da, otobus terminali de kadiköyde.

In. Otobüs bekle. Otobüse bin. Doluysa orta kapidan geri in, sonrakini bekle. Eve dön. Yukarı cik. Cantani koy, üstünü degistir, pijamalarini giy. Asagi in. Sofrayı kur. Yemek ye. Sofrayı topla. Yukarı cık. Ders calis. Belki de hastanın modelleri uzerinde. Dis de dizebilirsin, mum duvar da yapabilirsin. Kimyasallarla calisirken pencereyi ac. Ustune hirka giy, üsütme. Üsütürsen C vitamini takviyesi yap. Dislerini fircala. Gerekiyorsa banyo yap. Alarmi kur. Telefonu Kapat. Yat. 2,5 saat uyu.

Oyle iste.

Kalkiyorsun sabahleyin. Ilk islem cep telefonunun alarmini susturmak, tum ev halkini ayaga kaldirmak istemeyiz degil mi?

*low ~ time is the diamond*

*'imdat', yeterli bir kelime mi*

2 Yorum:

clémentine dedi ki...

farkında mısın? alışıyorsun ve baş ediyorsun.

suspect dedi ki...

gusel kız Allah kolaylık versin sana :)

Yorum Gönder