Pages

28 Eylül 2005

280905

Bu yazin son aktivitesinde, Fimekimine gitmeye karar vermis bulunuyorum. Birkac film sectim, Lars von Trier ve Michael Haneke'nin filmlerine bos yer bulamadik ama neyse, listemiz su sekilde;

2 Ekim Pazar
Factotum; Bent Hamer
Charles Bukowski'nin romanindan uyarlama. Matt Dillon ve Lili Taylor oynuyor. Bukowski'ye hayran olmasam ve uyarlamalarinin pek de basarili oldugunu düsünmesem de, bence izlemeli.

3 Ekim Pazartesi
Somersault; Cate Shortland
Bir milyon arti bir ödül kazanmis Avustralya yapimi bir film. Izleyelim guzelleselim.

4 Ekim Salı
Je préfère qu'on reste amis ( Just Friends); Olivier Nakache, Eric Toledano
Evet. Bendeniz Gerard Depardieu hayrani kisilik olarak oraya sadece bu sebeple gitmek istiyorum. Gercekten. Gercekten. Evet. Oh-la-la. Bu arada hem ingilizce hem Türkce subtitle nasil olacak, cok meraklandim simdi.

5 Ekim Carsamba;
Hwal; Kim ki-Duk
Kore filmleri The Oldboy'dan bu yana ilgimi cekiyor. Bu filmin de konusu eksantirik bicimde "anlatilmis". Anlatilmis, yani brosürde, internette vesaire. Genelde minimalist denilince bütce darligi, sözler yerine bakislar denilince de Charlie Chaplin dönemi sinema aklima gelse ve mekanin sinirli kalmasi ve bunun da deniz olmasi beni bogacak gibi dursa da bakacagiz diyoruz. Ha bir de okulun ilk haftasini ortalamis oluyoruz. E?

*sinavlarim bitti. sinav sonuclari kismindaki guncellemeleri takip edin.*

3 Yorum:

yvainethefallen dedi ki...

"kendime uygun bir film yok" dedim ilk incelemede. sonra kendime güldüm. siz de bana gülün.

clémentine dedi ki...

ingilizce ve türkçe altyazı ilginç oluyor. bundan sonra kuracağım cümle pek devrik olabilir, alıcılarınızın ayarlarıyla oynamayın: filme eklenen alt yazı ingilizce oluyor, perdenin altına ayrı bir bölüm ilave ediyorlar. orada da türkçe altyazı yazıyor. filmler nerde bilmiyorum. uzun süre istanbula gelemeyecek oluşum yeteri kadar iç burkucu.

Yine de bizim timsah burnu insanları hasretle cuma akşamı film gösterilerinin başlamasını bekliyorlar.

fatima dedi ki...

e neden gelemiyorsun istanbula uzun süre? zaten uzun süredir gelmedin ki.

Yorum Gönder