Pages

10 Eylül 2005

090905

Bütünlemelerimin cok da iyi gittigini soyleyemeyecegim. Aslinda kötü gidiyorlar. Ortaokulda tuttugum gunluklerden birini geri dönüp okudugumda “bir daha sinavlar, dersler ve okuldan bahsetmeyecegim” demistim. Yalan oldu tabi. Ne zaman inek oldum ki ben. (Dogumgünümde inekli kupa, inekli terlik, inekli yatak örtüsü almam tesadüftü, degil mi.)

Dün okulda, heidi alyuvarli yanaklarimla dolasiyordum sanirim. Inek mevzu bahisken... Yanaklarimi sıkan sıkana. Ilkokuldan bu yana, yanaklarim bu kadar makas alınmasına aliskin degillerdi, simardilar biraz. Guzel duyguymus. Ozlemisim.

Ilk etapta, isildakla iceri girip salterleri kaldirdigimiz molar anfisinde her zamanki yerimde konuslanmis, sinav pozisyonumu da almis beklerken, sol aciktan biri yanagimi sıktı. Baktim, profesor... “Sen de mi kaldin? Nasil oldu o?” dedi. Bilemeyecegim, oldu iste... Sinavi anlatmayacagim. Hayatim film seridi oldu, periodontoloji bilgilerim etrafinda sarmal olusturdular ve önümden double-helix modunda gectiler. Sinavdan ciktim.

Kantine gittim, cay aldim. (Satodaki hatuna selamlar olsun, cay her daim tuketilebilen, sicak ve bekledikce tadi guzellesen icecektir.) Akabinde kipritci hatunu da sürükleyip merdivenlerden yukari ve disari (alt cenenin büyümesi yönünde) cikarken, ortodonti asistanimla karsilastim. Bilal. Naber dedi. Kötü dedim. “Niye? Ne oldu?” dedi. Sekiz dersten kaldim dedim. Ellerini acti ve six? dedi. Kafami salladim, ellerimi actim ve “sekiz” dedim. Sok oldu adamcagiz. “How did this happen?” dedi arap aksaniyla. Bilemiyorum oldu iste. “See you next year!” dedi yanagimi sıkarak. Guldum.

Guldum.

Eve geldim. Agladim.

Annem geldi, yanagimi sıktı. Evet ben de seviyorum seni cok ve evet saglik herseyden önemli. Hem daha sonuclar aciklanmadi ve bütünlemeleri toleransli okur hocalar. Babam oyle diyor. O da sıktı yanagimi.

Soz sıkmaktan acilmisken... Dislerimi sıkmaktan usandim. Gun basina iki kas gevsetici, bir antiromatizmal ve agri kesici alip gece plagimi takip kafayi vurup yatmaktan da. En cok da sabahlari kalkip plagimi fircalayip suya koymaktan. Nene degilim ki ben. Henuz. Simdi ne mi yapacagim? Asagi inecegim, buzluktan börek cikarip firina atacagim. Sonra da afiyetle yiyecegim. Böörek diye okuyorum, ne olmus, bir itiraziniz mi var?

*Bir de surada bir link var. Tikla.

4 Yorum:

Selj. dedi ki...

Fatima neden benim içinde bulunduğum durumu alıp, kendine uydurup, sanki kendi anınmış gibi anlatıyorsun, ayıp değil mi? Yazacaksan bari benim adıma yaz.

Ayrıca hayatım boyunca türkçe de bilen bir ingiliz spammer olup, bloglara medikal kitap reklamı koymak istemişimdir. Sayın lois bu hayalimi benden önce gerçekleştirmiş, tebrik ediyorum.

Sanırım bu aralar herkes herşeyi benden iyi yapıyor...

fatima dedi ki...

selj, sen de mi böörek diye okuyorsun :)

yvainethefallen dedi ki...

acaba bende durum nedir... hala haberim yok...

clémentine dedi ki...

ineklerin dinazor soyundan gelme durumu varsa, ben de onu doğrulayan yaşam formuyum.

yarın ankaraya gidiyorum. idea'daki son 3 dersimden "1"ini vermeye.

25imi bitirmek üzereyim. ders çalışmak istemiyorum.

fotoğraf çekmek istiyorum. yatmak istiyorum. ankaraya keyif için gitmek istiyorum.

ben de insanım! kuyruğunu kovalayan kedi olmaktan yoruldum :(

Ben İstanbula gelince Burnunu sıkacam, hiç üzülme ;)

Yorum Gönder