Pages

05 Haziran 2005

040605

Evet, aslinda simdi size komik seylerden bahsedebilirim. Mesela, besiktastaki durumcunun duvarinda asilan Van Gogh tablolarindan. Sunflowers deli gibi istah aciyor elbette, bunu nasil bilmezsiniz?

Literatur cevirilerinde gelinen son nokta; TDK’nin bile uretemeyecegi kadar cok “turkcelesmis” kelime meydana getirmekten bahsedebilirim. “EGTA’nın Makrofaj Adezyonundaki İnhibitör Etkisinin İn Vitro İncelenmesi” icin 10 üzerinden 9 vermek lazim. 1 puani da tahmin edilebilecegi uzre, icerdigi “incelemek” kelimesinin tamamen turkce olmasindan kiriyoruz. Şelatör, smear tabakasi, 37 derecelik nemli medyum, irigant, enfeksiyöz yapi, dekalsifikasyon, immünite, proçes aslen türkce tabirlerdir. 2006 tdk sözlügüne gireceklerinden umutluyuz.

Ama bunlardan bahsetmeyecegim, aksine alisilageldik bir yakinma sebebinin alisilagelmeyen bir versiyonunu önünüze serecegim;

Final tarihleri aciklandi. (İste tam burada durup ah-vah etmem gerekli ama...) İlk defa bu sene okulun kapanmasindan dolayi üzüntü duydum. Bir hafta daha açık olmasi icin bircok seyi verebilirdim. Simdilik sadece msn adresimi veriyorum. Bir sonraki adimda bir kahve icmeye davet edecegim. Sonrasinda sarki yazabilirim, blogumda atifta da bulunabilirim, frappe icip ortalikta takla da atabilirim, belki icmeme bile gerek kalmaz hani. Cekimler yapacagim, önce arapca, sonra farsca, en son turkce. Hint-avrupa dilleri cok zenginler, hatta bir hafta nöbet tutarsan aslen sen de iyi para kazanabilirsin. Pek bir garip.

El sallayin bana ahali. Yaniniza davet edin.

*Mutluyum bugün*

5 Yorum:

Selj. dedi ki...

bilimin anadilde yapilmasindan yanayim. (evet...)

Selj. dedi ki...

"etki" kelimesi de türkçe. onun yerine "aksiyon", "efekt" veya en iyisi "enflüans" kullanmalıydın. :P

fatima dedi ki...

gandy phoebus enflüansi isimli komplimanlar hususunda memory'ye bir flashback ediver jojo. ;)

Unknown dedi ki...

pek Palahniuk yazıyorsun son günlerde. Hevesle okuyor ve imreniyorum. Kitap bile okuyamadığımı hatırlayıp üzülüyorum akabinde... Ballard'ın çok güzel bir kitabını okuyorum okuyorum bir türlü bitiremiyorum. Haydi hayırlısı...

Öpücükler sana! Ben de mutluydum bugün... Sonra değildim ama.

fatima dedi ki...

tesekkur ederim yalcin. simardim birden :$
o yogunlukta kitabi gectim, benim blogumu okuduguna bile hayretler etmekteyim. blogunu okuyorum, pollyannacılık oynuyorum. yasasin musterim yok, toplantim yok, koltukta sizmak omurgaya cok zararli diyorum. hep mutlu ol diyorum. kocaman öpüyorum! dikkat et kendine.

Yorum Gönder