Pages

26 Nisan 2005

250405

kasiyerlik ince is.
bugun ihlamurderedeki migrostan, elimde sisesi guzel gazli bir icecekle cikmayi hayal ederken, gercekten gaz"li" bir icecegi kastetmistim. barkotu okutulmak üzre önce sag, sonra sol, sonra kafa üstü (vertikal, horizontal, transseptal, sagittal...) poziyonlara sokulan ve en sonunda "0,65" yazisi ciktiginda "bunun icin deger miydi!" dememe sebebiyet veren, gazi kacmis bir icecegi degil... soguk oralet kivaminda portakal suyumsusu icmek de cok eglenceli degil.

sinavlarin, bana her devirde getirdigi yeni bir icecek oluyor muhakkak. gazi kacmis portakal esansli musluk suyu bunlardan biri degil elbette. olaya ilk el attigimda nescafe hos görünüyordu, sonra bilimum esansli caylar, reflü, enerji icecekleri, tasikardi, buzlu caylar, diürez... derken artik bazi seylere kota getirmeye karar verdim.
buyrun, iste burasindan yakilacak bir liste;
gece yarisinda yapilmamasi gerekenler;

- ders calisirken uyumak
- uyumamak icin dis fircalamak
- karninin aciktigini düsünmek
- gece gece kalbine inmek
- ayran icmek
- süt icmek
- inme gecirdikten sonra üstüne soguk su icmek...

simdi duyar gibiyim. bu sinav döneminde hangi icecegi kesfettigimi soruyorsunuz.

*buz gibi soguk su.*

2 Yorum:

yvainethefallen dedi ki...

danone activia isimli yoğurt bozması, ayran kıvamlı, yüz ekşitmekten başka bir işe yaramayan nimeti annemin "bağırsakların çalışmıyor, patlayacaksın, ye şunu!" emriyle yemeye çalıştığımdan beri yiyecekler hakkındaki ve özellikle süt ürünleri hakkındaki görüşlerim hepten değişti. ha ne içersin derseniz şöyle bir liste sayabilirim:

-doğuş çay'ın piyasaya yeni sürdüğü bergamotlu yeşil çay olağanüstü! (ama ben şeker kullanmam! göz önüne alınsın..)
-çorlulu ali paşa'da kesinlikle elma çayı içmeyin... oralet içiriyor sahtekarlar... ama ada çayına da hayır demem...
-eskiden su içmeyen ben günde 3 lt su içeyi kendime vazife edindim...
-jacobs 2in1den vazgeçmeeeem...
-ah... bir de benim sevgilim çayı demlerken demliğe 2 baş da gül goncası kurusu atıyor. onu da şekersiz içiyorum... inanılmaz bir aroması oluyor...

fatima dedi ki...

bergamutlu ve vanilyali disinda hicbir aromali cayi kabul etmeyen sindirim sistemim sebebiyle, corlulu'ya gittigimde (ki 3 sene oldu sanirim gitmeyeli...) genelde "elma cayi" istiyorum.

ayrica sütsüz nescafe icmem, sütlü de icmem. ama deli gibi nescafe icerim. ancak durum su ki, süt tozunun reflüde gercekten müthis bir etkisi oldugunu kesfettigimden bu yana (kusarken bogazimi parcalayip, 2 gun yemek yiyemeyip, 3 gün boyunca da "travesti" sesiylwe dolandiktan sonra) vazgectim. bir süredir nescafeye hayir kampanyasi gelistirdim. kapucino iciyorum :X

Yorum Gönder