Pages

18 Mart 2005

170305

yesil otobüslerde telefonla konusulmaz.
neden?
abs fren sisteminin kilitlenmesine neden oluyor.

abs'nin manasini dahi bilmeyen turk insani, koyunlugunun da getirisi olarak, ciddi ciddi bu yasaga uymaya, uymayanlari uyarmaya adamis kendisini. bir ara, otobüs durmus haldeyken telefonla konustugunuzda "hanfendi kapatir misiniz telefonunuzu!" diye, cep telefonunun sesi misali frekansi yukselerek size dogru yaklasan bir bagirti duyarsaniz sasirmayin. "bir saniye" diyip telefon konusmanizi bitirin. sonra dönüp "evet haklisiniz beyfendi, otobüs dururken telefonla konusunca abs fren sistemi patliyor, otobüs havaya ucuyormus" diyin. bunu ciddi söyleyin, karsinizdakini inandirin. (ne de olsa haklilar, orada "cep telefonunuzu kapatiniz" yaziyor; "seyir halindeyken" diye eklemedilerse bir bildikleri vardir. hani mikrodalgada da kedi kurutulmaz.)

ap'de ise hala "töre cinayetleri nasil bir seydir!" diye inanamaz bakislar ve "o may gad" diyen mimiklerle konusan bürokratlara bakip siritin. ve onlarin bu anlayamaz tutumlarini gidermek namina, kulaklarina translator, ellerine cep telefonu vererek yesil otobüslere bindirin.

kas gevseticilerimi aldim. saat 21:30 ve gevsemis kaslarimla ben esniyoruz.

1 Yorum:

Galewolf dedi ki...

Başlarda şöförler çok dikkat ediyordu bu telefon meselesine de şimid başedemediler herhalde. BU arada eskiden nereden ve nasıl tanıştığımızı hala söylemediniz fatma hanım isyanlara sürüklüyorsunuz beni. ajadha@yahoo.com mail adresi aynı zamanda beklerim, cevapsız kalmaz bizde kimsenin maili.

Yorum Gönder