Pages

07 Mart 2005

060305

ve formula-1 2005 sezonu, bu sabah türkiye saatiyle 6:00'da kosulan avustralya grandprix'si ile start aldi. yaris kesinlikle sikiciydi. fia'nin ve büyük ihtimalle, her ne kadar sadece 25% hisse kendisine ait olsa da medyada sikca rastladigimiz bernie ecclestone'un cabalariyla, ferrari'yi batirma planlari dahilinde gelistirilen yeni kurallarin buyuk bir kismi, bana sadece "sacma" göründü.

lastik savaslari sona mi erdi?
pitte artik gas-stationlarda calisan adamlar calissa kafi mi?
motor 2 yarista da ayni kalacak ne demek!
nerede teknikerlerin bir gecede upgrade'ledikleri motor sistemleri?

sezonla alakali tek umudum, takimlar arasi rekabetin bu sene daha cetrefilli olmasi yönünde.
ah bir de serra demirkol ile okay karacan'i özledim. cnnturk bu isi beceremiyor :(

hamamböceklerinden korkuyorum.

2 Yorum:

Unknown dedi ki...

Bilemiyorum. Cem Yılmaz'a karşı önyargım vardır, sevmem spor spikeri olarak falan ama hiç fena değildi bence. Yorumları yapan adam oldukça bilgiliydi ve bunu hiçbir şekilde ukalalığa dönüştürmeden bilgilendirmeyi başardı bizi. NTV F1 yayınına başladığında Okay "tampon tampona bir mücadele", "arkası arkasına" gibi felaket ifadeler sıçıp, sonra utanmadan bunları kendi alameti ferikası haline getirmişti. 6-7 yıl önce F1'le ilgili hiçbir şey bilmeyen Okay, F1 racing dergisinde köşe yazacak duruma gelmişti... CNNTürk gayet iyi başladı bence tüm bunları düşününce. Hele Cine5'in bir sunucusu vardı ki, sen onu muhtemelen hatırlamazsın; onu duysaydın şimdi benim kadar şükrederdin CNNTürk'e.

Yarışa gelince; eski motorlu Ferrari, 2. pilotuyla 2. oldu. Yani MS yine şampiyon olacaktır ve Ferrari'ye ne McLaren ne de Williams yetişememiş. Renault geçen seneki gibi, aşırı bir ilerleme görmedim. RBR senenin sürprizi olacak gibi öte yandan.

fatima dedi ki...

bence cnn turk'ün, sadece "yayin"i yeni aldigini dusunmesi gerekiyor. izleyicileri degil. izleyiciler icin "road to f-1; step 1" seklinde aciklamali turk sanat musikisi yapilmasi pek hos degil. ögrenmek isteyen yolunu bulur. neredeyse, "pit stop yapiliyor. evet, pitstop demek, araclarin yakit ikmali yaptiklari...." diye aciklamaya giriseceklerdi.

serra demirkol, bence oldukca bilgili bir hatun idi. her ne kadar spikerlik konusunda, cnnturk spikerini aratmayacak derecede "eee" lese de. okay karacan icin "abdurrahman celebi" benzetmesini yaptigimi hatirliyorum. ama alismistik onun o hallerine. bir sey daha, okay komikti. kendi capinda sacma esprileriyle gercekten yarisi dinlenir kiliyordu. köse yazarligi icinse, bana daha cok "vitrin" örnegini hatirlatiyor. f1 racing'de köse yazisi ayziyor tamam, ama yazdiklarinin icerigine bir bak; turkiye gp'si nasil olacak acaba?, istanbul pisti ne alemde?, kimlewr f1 okuyor? gibi seyler. kisacasi "ben expertim" diyen bir yazi görmedim.

neyse, belki önyargiliyim ama cnnturk'tekini begenmedim. cevirmenleri de korkunc. "simdi fisichella sunu diyor, bunu diyor." diyen bir simultan tercumani ilk defa görüyorum.

Yorum Gönder