Pages

09 Ocak 2005

080105

sizin hic cekmeceleri yerinden cikmayan sifonyeriniz oldu mu?
en arkada duran camasira uzanmak icin ondekileri cikarmak zorunda oldugunuz?
peki hic butun cekmeceleriniz hafif acikken en ust cekmeceden herhangi bir seyinizin (en ust cekmecede de corap olmaz ama ornek uzre corap diyelim) dustugu oldu mu?
sonra alt cekmecenizin kapanmadigi, alt cekmeceyi tamamen bosaltip orada sikismis corabi cekip almak icin kolunuzu uzattiginiz ve kolunuzun cizikler icinde kalmasina ragmen erisemedigi?
sonra corabi cikarmak icin pens, makas, cimbiz ve benzeri kiskacli aletlerin herhangi birinden yardim aldiginiz?
derken o aletin de o bosluga dustugu ve artik cekmeceyi kapatirken, kapanmamasi yanisira bir de metalik sesin size eslik ettigi?
iste 2 gun once basima bu geldi. pensi cikarmak icin 45 dakika ugrastim. corap veya ne idugu belirsiz o nesne ise sifonyerin alt cekmecesinin arka kisminda hala mevcudiyetini koruyor.

*bu arada annem kabak tatlisinin bu defa cok guzel olmadigini, bir dahaki sefere daha guzelini yemen icin gelmen gerektigini soyluyor.*

11 Yorum:

yvainethefallen dedi ki...

Bir şifonyerim var. Bilirsin. Kapının yanında duran, iri yarı, tuvalet masası rolündeki çekmeceli şey... İşte yıllardır onun çekmecelerinin ne zaman açılacağı belli olmaz. Tekerlekleri işlemez... Kimi zaman tek tekerlekten aşağı düşer, çekmece çapraz asılı kalır, aylarca kurtaramazsın. Ya da bir alttaki çekmece kıpırdamadığından içindekileri almak için bir üstteki çekmeceyi tamamen yerinden çıkarmak zorunda kalırsın... Sonra zaman gelir boş boş dururken odanı izlemek istersin ve tam kapının yanında gözüne şifonyer çarpar; çekmeceleri yamuk yumuk, içindekileri izlemek mümkün... Ortalık her ne kadar toplu olsa da, dağınık bir görüntü. Ve bir şeyi değiştiremiyor olmanın verdiği can sıkıntısı...

Tak - çıkar, aç - kapa, çaresiz kal ve karşısında uğraşıp kan ter içerisinde kal ama bir sonuç alama, sonra beklenmedik bir anda kendiliğinden eski haline gelsin... Hayat gibi değil mi?

Selj. dedi ki...

benim çekmecesi yerinden çıkan bir şifonyerim vardı. kelimenin tam anlamıyla çıkardı ama: kapağı elinde kalırdı, içi içeride... şimdiyse şifonyerim yok. daha doğrusu, ikea'dan aldığım, çok amaçlı bir şifoniyermsi var. bölücü eleman olarak kullandığımdan, iki yüzünden de ulaşmak mümkün çekmecelere. mutfak tarafından bakacak olursak, sol-üst çekmecede tüm ıvırzıvırım var. sağ-üstte mutfak araç gereçleri. altta ise donlar ve çoraplar. beraber yaşamaya çalışıyorlar.

bu arada, kiminle konusuyorsun sen bakayım? jojo mu?

fatima dedi ki...

demek ki boyle desmek gerekiyormus insanlari. bakin, meger o sifonyerler hayatimizda ne kadar buyuk yerler kapliyorlarmis. simdi dusundum de, ilk cekmecesine esarplari, ikinci cekmecesine hirkalari, ucuncu cekmecesine pantolonlarimi ve dorduncu cekmecesine odamda nereye koyacagima karar veremedigim ivir zivirlari koydugum bu yuce kondom olmasaydi, odam ne halde olurdu. sifonyer. nelere kadirsin.

selcütüm, merak edesin diye kendi kendimle konusuyormus taklidi yapiyorum(!?) jojo'yla mi konusuyorsun sozunu duymus olmayayim bebegim. gel bir sor bana jojo kim diye. ;) emin ol ismim "elisa day" degil.

bu arada guzel avrat otum, farmakolojik edevatim benim, duvarina isledigim "câdû" durur mu halen orada? yoksa badana yedi mi? hani odayi hayata benzetmekten soz acilmisken.

yvainethefallen dedi ki...

Hıım... Kendin görmeye ne dersin güzelciğim? Ben bir şey söylemektense böylesini denemeyi tercih ederim 8)

fatima dedi ki...

kuzenin salyangoz hanfendinin dogumgunu ile benimki arasinda birseyler ayarla sekerim, gecelemeye bile geliriz ;)

yvainethefallen dedi ki...

Ben eywallah derim de kuzeni de yoklayayım bir 8) Yalnız şöyle de bir şeyimiz var; bizim eve girmek için kuzenimin gelen kişilerin yanında bulunması gibi bir zorunluluk aramıyoruz 8) 89

fatima dedi ki...

sifonyerin bir cekmecesine yastik-yorgan ativer o zaman. yoldayim ;)

yvainethefallen dedi ki...

Eywallah 8)

Galewolf dedi ki...

Hani şu yatakların köşesinde olan ve içinde genelde makyaj malzemesi olan ve benim bir şeyler ararken mutlaka çarpıp ucu açılmamış küfürler savurduğum şeylerden mi bahsediyoruz?

Günün birinde kötü karması gelecek on hayatına yetecek kadar yoğun bir kızcağız bulursam baştan söyleyeceğim "evimize lütfen garip isimli şeyler girmesin (şifonyer,korniş vb.)"

Selj. dedi ki...

nice yillara!

yvainethefallen dedi ki...

evet... evet... nice yıllara!

tabii her şeyin başında huzurla...

Yorum Gönder